dijous, 6 de gener del 2011

Aquest curs al mes de novembre es va fer les eleccions per el consell escolar.
El consell escolar es compont per representants dels professors, la direcció, personal administratiu, alumnes i pares. Les persones que entren al consell es queden per 4 anys i cada 2 anys es renova la meitat del consell.
A la pàgina web de l’institut, http://agora.xtec.cat/iesmontgri/intranet/, es va publicar els resultats de les eleccions.
52 Mares i pares van votar. 52 D’un miler.
Fa 2 anys quan es va fer les anteriors eleccions van votar 20 mares i pares. Per tant l’ampa considera un èxit que aquesta vegada hagin votar 52 pares i mares.
Òbviament aquest és un percentatge patètic del total de la suma de mares, pares i tutors d’alumnes i de fet no es pot dir que sigui un èxit, però de 20 a 52 és un increment molt alt.
Hem vist l’assistència a les reunions de l’ampa incrementar també. No tant com els votants a les eleccions del consell escolar, però un increment.

Una altra cosa són les activitats extra escolars. Van passar la llista. Aquest any no es va donar a tot els alumnes si no només a aquells que ho van demanar.
L’activitat d’escacs que uns quants pares van dir que hi apuntarien els seus fills no es va apuntar ningú.
L’activitat de l’orquestrina segueix com altres anys i a l’activitat de coral només es van apuntar 9 alumnes.
L’ampa el curs passat va decidir rebaixar la quota per l’activitat de la coral i només demanar un modèlic import de 5 euros/mes. L’idea darrera de la baixada era per promocionar aquesta activitat. És obvi que hi ha alguna cosa que no va bé o que no hi ha un interès real per aquesta activitat.
Des de l’ampa sempre vam dir que una activitat necessita un mínim de 10 alumnes. Ara si en falta un tampoc seria tan complicat de continuar.
Ara bé, hi ha problemes en el cobrament de la quota. Hi ha 3 alumnes que encara no han pagat i la continuïtat de l’activitat perilla. En un principi, si el proper trimestre només queden 6 alumnes per l’activitat és molt probable que la junta de l’ampa decideixi finalitzar l’activitat.
Això seria una llàstima i una pèrdua per l’institut i des d’aquí vull fer una crida als alumnes d’apuntar-se. També vull fer un suggeriment al departament de música de l’institut. Potser valdria la pena fer dins les classes de música coral i/o introduir com a crèdit variable cant coral.
Òbviament no sé si això és factible però millor buscar alguna solució per no perdre l’activitat.
En tot cas el pagament d’activitats sembla que és un problema. Com sabeu ja vaig escriure sobre l’activitat de coral i el no pagament per el curs 2008/2009. Sé que un integrant de la junta de l’ampa va parlar amb 2 famílies sobre la quantitat pendent de pagar i jo vaig parlar amb un altre i com podeu imaginar ‘ni cas’.
Mares i pares no ensenyeu malament als vostres filles i fills. Ser responsables per les accions, prendre i acceptar la responsabilitat per les coses fa, en la meva opinió, bons ciutadans. Crec que tots els pares volem això per als nostres fills i filles. Donant bon exemple és com es pot aconseguir això.
Una cosa molt semblant vaig dir en una reunió, crec que era la reunió de mares i pares d’alumnes de 1º i 2º.

La junta de l’ampa.
La junta ha de ser renovada també. Els càrrecs de president, tresorer i secretari han de ser renovats abans del 25 de març de 2011.
Per els càrrecs de tresorer i secretari ja tenim candidats, però per president no.
També hem de nomenar un vice-president i 4 a 6 vocals.
A la propera reunió, que serà el dia 12 o el dia 19 de gener, parlarem d’aquest tema i decidirem la data de l’assemblea que tractarà de la renovació i nomenament de càrrecs.
Si alguna mare o pare vol ser candidat envieu un correu electrònic a wallydelange@gmail.com.
Una cosa. Ara mateix la gent que normalment ve a les reunions son majoritàriament mares. Els pares també es poden apuntar.
Mireu, si us plau, el blog de l’ampa i la pagina web de l’institut per més informació sobre la propera reunió.

La bibliotecària. El curs passat es va començar amb unes quantes hores setmanals que aquest curs es va ampliar a cada dia a l’hora del pati, 2 quarts de 11 a les 12, i els dies dilluns, dimarts i dijous de 3 quarts de 2 a 1 quart de 4.
El fet que l’institut pot tenir una bibliotecària és fruit del bon enteniment entre la direcció i la junta de l’ampa, i gràcies al ‘programa d’autonomia del centre’ que el consell escolar el curs passat va decidir subscriure.