diumenge, 31 de gener del 2010

una opinió d'un pare

L’ensenyament públic hauria de comptar amb els recursos necessaris per el bon desenvolupament de les seves funcions educatives. Malauradament, no és així i sovint les Ampes han d’aportar recursos econòmics i materials.

En una reunió a Girona, un representant dels serveis territorials del departament d’ensenyament va dir: “és el contingut de la matèria el què dóna la qualitat”. Òbviament te raó, però el contingut només és un factor, i hi ha molts altres factors que contribueixen a l‘educació i formació del nostres fills i filles.

No hem d’ oblidar o menystenir que l’educació i formació dels nostres fills i filles no només és el seu futur, sinó que és també el futur de tot nosaltres i la nostra Nació, i hauria de ser una de les primeríssimes prioritats del nostre Govern.

Els professionals de l’educació i l’ensenyament haurien de tenir més veu en les decisions polítiques i pràctiques que afecten al model d’ ensenyament així com en la seva execució als centres educatius. Sense la contribució tot dels professionals cap model d’ensenyament no pot ser efectiu ni eficaç.

Ara, més i més, tenim un LEC que sembla que té més en compte les escoles privades i concertades que la escola pública.
A mi em sembla molt contradictori que un govern progressista i d’esquerres no posi més recursos, material i humà, a la pública. També em sembla de tot incorrecte que retallin gastos, etc a l’ensenyament.
Es crisis, si, però d’aquí un temps la conjuntura canviarà i els nostre filles i fills, alumnes de la pública, no tindran les mateixes possibilitats que els alumnes de les privades i concertades.